O Nama fondacija 03/03/2023

O Nama

preplet2

Fondacija Vladimir Labat Rovnjev

Fondacija VRL, osnovana je 2011, u cilju podrške duhovno-materijalnim vrednostima čoveka i društva u celini i to kroz: promovisanje duhovno-ekoloških i zdravih vrednosti i načina života i očuvanju i zaštiti životne sredine; promenu kreativne svesti kod pojedinaca i grupa; podsticanje ličnog rasta, razvoja, rada i življenja svakog ko je prepoznao potrebu za istim i promovisanje svih vidova umetničkog stvaralaštva. Osnivač Fondacije, Vladimir Labat Rovnjev, svih ovih godina, nesebično deli svoje talente, znanja i ljubav prema ljudima, umetnosti i smislenom životu kao najvećoj privilegiji. Fondacija VRL pruža podršku u obezbeđivanju kreativnih i tehničkih mogućnosti za stvaranje svih oblika umetničkog izražavanja, posebno kroz stvaranje ARS–INTEGRALNE improvizovane muzike na skulpturama ASL (Akustične Skulpture Labat).

ARS–INTEGRALNO muziciranje podrazumeva: individualne ili grupne kreativne improvizacije u svim oblicima stvaranja umetničkih, prostornih ili muzičkih dela; interaktivno objedinjenje izvođača sa scenom, publikom, prostorom u sebi i oko sebe; razvoj lične i kolektivne kreativnosti kroz improvizaciju; integraciju i upotrebu u stvaralaštvu trenutka, svih oblika znanja i iskustva za stvaranje autentičnog dela; slobodu odluke u trenutku bez straha na grešku; sticanje slobode i nezavisnosti od tuđeg mišljenja, znanja i iskustva; buđenje i razvoj lične i kolektivne potrebe za duhovnim radom na sebi.

Svoj rad Fondacija VRL zasniva na jednostavnim, temeljnim, humanim principima života, mišljenja, stvaranja, rada, uživanja, poštovanja i prihvatanja različitosti, slobodnog izbora, misli, govora, profesije, u skladu sa duhovno-ekološkim principima bitisanja na našoj Planeti. Ona je ponosni nosilac velikog broja humanitarnih akcija koje se odnose na zajednicu, decu, mlade i osetljive (vulnerable) grupe. Fondaciju čine ljudi vođeni ljubavlju i verom, koji govore u svoje ime i slušaju svoje srce, a svoju energiju svakodnevno nesebično daju za opštu ljudsku radost, dobrobit i blagostanje.